Energie efficiënty

Energie effiëntyBent u één van de mkb-deelnemers in een aangewezen branche van het MJA3-convenant? Dan kunt u vanaf nu gebruikmaken van een subsidieregeling voor het actualiseren of opstellen van een energie-efficiëntieplan (EEP) door SPA WNP ingenieurs voor de periode 2017-2020. 

Bestaande MJA3-deelnemers kunnen tot 1 juni 2016 een subsidie aanvragen van € 2.500,= per te actualiseren EEP. Nieuwe MJA3-deelnemers kunnen tot 31 december 2016 een subsidie aanvragen van € 4.500,= voor een nieuw EEP. 

 

Bent u geen MJA3-deelnemer en valt u ook niet onder het mkb, dan bent u mogelijk verplicht een energie-audit uit te voeren in het kader van de Energie Efficiëntie Richtlijn (EER). Veel bedrijven hebben hiervoor uitstel gekregen tot 1 juli 2016.

Voor een energie-audit is geen subsidie beschikbaar. Maar met een energie-audit door SPA WNP ingenieurs heeft u een duidelijk overzicht van energiebesparingsmaatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen. En daarmee heeft u ook de kosten van onze audit terugverdiend.

Meer weten over het aanvragen van subsidie, het opstellen van een EEP of een energie-audit?