Energiebesparing

Vanaf 1 januari 2018 zijn 7 nieuwe branches verplicht om maatregelen voor energiebesparing te nemen. Hoort u daarbij? SPA WNP inventariseert wat dit voor u betekent.

Activiteitenregeling

De erkende maatregelen en de branches waar deze voor gelden, staan in bijlage 10 van de Activiteitenregeling. De volgende branches zijn nieuw:

  • drukkerijen, papier en karton
  • bouwmaterialen
  • verf en drukinkt
  • tankstations en autowasinrichtingen
  • meubels en hout
  • bedrijfshallen
  • detailhandel

Van LED tot isolatie

In totaal zijn nu 19 branches verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Het gaat om erkende maatregelen, zoals het toepassen van LED verlichting, isolatie of één centrale printer op kantoor. De maatregelen op de lijst verdienen zich in 5 jaar terug.

Welke maatregelen en wanneer?

Welke erkende maatregelen u moet toepassen, hangt af van technische en economische randvoorwaarden. Zoals de oppervlakte van het pand, type verwarming, ventilatie, aantal uren verlichting en tijdstip. Sommige maatregelen moet u direct nemen, voor andere mag u een natuurlijk moment kiezen. Het is daarom lastig om te bepalen welke maatregelen nu precies verplicht zijn.

Checklist op maat

SPA WNP kan u hierbij de helpende hand bieden. We komen bij u inventariseren, filteren de maatregelen die voor u van toepassing zijn en geven u een overzichtelijke checklist op maat. Zo kunt u gericht aan de slag en vangt u twee vliegen in een klap: u voldoet aan de wettelijke verplichtingen én u bespaart energie en daarmee kosten.

CO2 footprint

Misschien hoort uw bedrijf (nog) niet tot een van de branches waar energiebesparende maatregelen verplicht zijn. Maar wilt u wel een bijdrage leveren om uw CO2 footprint te verkleinen. SPA WNP ingenieurs helpt met het inventariseren van mogelijkheden en het opstellen en uitvoeren van actieplannen. 

Meer weten over energiebesparing en CO2 footprint?