Groen licht voor woningbouw ´De Oude Boomgaert´

 

De gemeenteraad van Ridderkerk heeft groen licht gegeven voor de transformatie van het voormalig bedrijventerrein van Toerkoop Reisbureau De Jong in Rijsoord. Op het terrein komen 66 woningen. Het nieuwbouwproject draagt de naam 'De Oude Boomgaert'.

Flexibel én zorgvuldig

Namens Heilijgers Projectontwikkeling en Warwick heeft SPA WNP ingenieurs het bestemmingsplan opgesteld en het onderzoek externe veiligheid uitgevoerd. Eén van de uitdagingen bij dit project: een goede balans vinden tussen flexibiliteit voor onze opdrachtgever en een zorgvuldig plan, dat recht doet aan de wensen van omwonenden. Dankzij nauwe samenspraak tussen opdrachtgever, omwonenden en de gemeente is het bestemmingsplan zonder zienswijzen vastgesteld.

 

Toekomstige bewoners staat een goed woon- en leefklimaat te wachten. Zeker met de prachtige ligging aan de westzijde van het nieuwe Waalbos; een groen, waterrijk recreatiegebied grenzend aan het dorp. Nu het bestemmingsplan is vastgesteld, ligt de weg vrij om het plan en de ontwerpen van de 66 woningen verder uit te werken.

Meer weten?