Transformatie monumentaal boerderijcomplex Elst

Al sinds de zeventiende eeuw bevindt zich aan de Rijksweg-Noord in het Gelderse Elst het boerderijcomplex Rijzenburg.

 

Het boerderijcomplex is anno 2021 in vervallen staat. Reden voor De Bunte Vastgoed om het historische complex te restaureren/ontwikkelen tot een nieuwe duurzaam gebied.

 

De plannen bestaan uit de transformatie van de monumentale boerderij voor de komst van 11 woningen. Op de locatie van de voormalige schuren worden twee karakteristieke schuurachtige gebouwen gerealiseerd, die plaats bieden aan nog eens 10 woningen. Als geheel ontstaan hiermee moderne woningen met het beeld van het oude boerenerf.

 

De voorgenomen ontwikkeling was niet passend binnen het geldende bestemmingsplan. Om die reden is door SPA WNP ingenieurs een zorgvuldig en duidelijk bestemmingsplan opgesteld, dat recht doet aan de monumentale status van de boerderij.

 

Naast het planologisch traject heeft SPA WNP ingenieurs ook zorggedragen voor de benodigde milieutechnische onderzoeken.

 


 

Meer weten? 

 

 

Meer lezen? 

 

Ga dan naar Cobouw: https://www.cobouw.nl/marktontwikkeling/bouwbericht/2021/06/transformatie-boerderijcomplex-met-een-knipoog-naar-het-verleden-101296532