De Zwarte Cross, editie 2024

Milieu

SPA WNP ingenieurs heeft de aanvraag voor de natuurvergunning voor de Zwarte Cross verzorgd. Sinds 2019 is SPA WNP ieder jaar betrokken bij de Zwarte Cross en Mañana Mañana voor het berekenen van de stikstofdepositie.

De Zwarte Cross, het grootste muziekfestival van Nederland en de grootste motorcross ter wereld, krijgt er dit jaar een extra festival dag bij.

De Feestfabriek Alles Komt Goed B.V. is de organisator van de Zwarte Cross. Om zoveel mogelijk mensen de kans bieden om mee te genieten, wil de Feestfabriek het festival graag toegankelijk maken voor een groter publiek. Op dit moment is er echter weinig mogelijkheid om het Zwarte Cross-terrein in Lichtenvoorde groter te maken. Daarom wordt dit jaar het programma uitgebreid. Op donderdag, wanneer de Zwarte Cross traditiegetrouw haar campingbezoekers verwelkomt, zal het festival ook voor dag bezoekers geopend zijn. Met uitzondering van de crossbaan wordt vanaf 15.00 uur het gehele festivalterrein geopend, met een royaal gevuld programma bestaande uit muziek, stunts en theater.

De Zwarte Cross vindt plaats van 18 t/m 21 juli 2024.

SPA WNP ingenieurs heeft de aanvraag voor de natuurvergunning voor de Zwarte Cross verzorgd. Sinds 2019 is SPA WNP ieder jaar betrokken bij de Zwarte Cross en Mañana Mañana voor het berekenen van de stikstofdepositie. Ieder jaar worden AERIUS-berekeningen uitgevoerd om de nieuwste editie van de Zwarte Cross te vergelijken met de referentiesituatie in de natuurvergunning. Daarbij worden alle stikstofrelevante bronnen meegerekend, zowel tijdens het festival als de op- en afbouw, zoals het verkeer, het crossevenement, de mobiele werktuigen en de stroomvoorziening. Dit is nodig om aan te tonen dat de festiviteiten geen gevolgen kunnen hebben voor Natura 2000-gebieden, zoals het nabijgelegen Korenburgerveen.

Geleverde diensten

Stikstofdepositie AERIUSWet natuurbescherming

Wilt u
meer weten?

Onze collega’s helpen u
graag verder.

Erik Groothedde

Adviseur